Program for 2019

Her og i Skærum-nyt vil detaljerne om vores arrangementer løbende blive opdateret. Nærmere detaljer følger løbende. Vores arrangementer er åbne for alle.

Ændringer kan forekomme.

 

Betaling kan indbetales på reg. 8117 konto 0002860907. Angiv venligst titlen på foredraget og dit navn.

 

 

En cello fortæller om alt det der ikke kan siges med ord

 

Kom og mød cellisten Ida Riegels lørdag d 19. oktober når hun kommer på besøg og fortæller og spiller koncert på sin hjemmebyggede cello.
Ida Riegels, der er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, skriver selv om arrangementet på denne måde;

"Jeg tror på at lige meget, hvor skør den ide, man har, er, så kan det lade sig gøre, når man brænder for det. Jeg brændte for at bygge en cello. For at det ikke skulle blive et evighedsprojekt, planlagde jeg 36 koncerter langs Rhinen, hvor jeg skrev, at jeg kom cyklende med en cello, jeg selv havde bygget. Så var der ikke nogen vej uden om at få det gjort... Den nåede lige at blive færdig aftenen før den første koncert i Basel.
Turen der foregik på cykel var 1.000 kilometer lang. Jeg startede med en koncert i 2500 meters højde i sneen i Alperne og sluttede ved Nordsøen i Holland. Undervejs spillede jeg 36 koncerter - både i stopfyldte kirker og for blandt andet 15 hvide heste."

 

                          

Lørdag d. 19 oktober kl. 16.00

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nyt fra rummet 

 

Astrofysikker  er i stor vækst og rumfarten skaber større og større interesse. Ikke mindst Andreas Mogensen har skabt stor interesse hos yngre mennesker, ligesom erkendelsen af de mange genstande der flyver rundt i rummet som rumskrot der registreres fra Thulebasen  i Grønland.

Men hvad er de nye tendenser, og hvad kan vi vente i spørgsmålet om livet i rummet? Vi for svar af astrofysiker Michael Linden-Vørnle.

 

Gray and Black Galaxy Wallpaper

 

Mandag d. 28 oktober kl. 19.30 

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Velfærdssamfundets muligheder og udfordringer 

 

 Gør velfærdsstaten os dovne og modløse?  

Forleden skrev Liberal Alliances forman dette i en kronik i Berlingske ; Velfærdsstaten avler tomhed og håbløshed. : Dette blev fulgt på på Altingets hjemmeside ;Velfærdsstaten er gået ind i den virile fase !, Man argumenterer med at skønt dødsdommen over velfærdsstaten  har lydt i årtier er der ikke mangeandre lande der medsamme reformkraft har formået at tilpasse økonomi og velfærdssamfund  til skiftende udfordringer, hvad enten det gælder  budgetunderskud tårnhøj ledighed eller en pludselig finanskrise. I februar 2020 åbner Mandag morgen og Altinget  hvad de kalder Danmarks største og mest ambitiøse konference om velfærdsinnovation!  Man forventer mere end 800 deltagere som tæller ledere og udviklingsansvarlige fra offentlige, private og frivillige organisationer  på tværs af Danmark  for at give velfærdssamfundet en vitaminindsprøjtning!

Kom og hør professor Torben M Andersen  fra institut for økonomi på Århus universitet d 20 november på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle når han holder foredrag om Velfærdssamfundets muligheder og udfordringer!

Torben Andersen har som tidligere overvismand  indgående indsigt i de forskellige vinkler af den nordiske velfærdsmodel som han var med til at udvikle som formand for Velfærdskommissionen Han er tilknyttet forskellige internationale forskningscentre,pg har arbejdet som formand for Grønlands økonomiske råd. I foredraget vil han diskutere velstandens dilemmaer og udfordringer og se hvorledes der kan navigeres  mellem udfordringer resourcer og forventninger.

Person Using Black Blood Pressure Monitor

 Onsdag d. 20. november kl. 19.30

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dato:

Mandag d.11-06-2018, kl 14.00-17.00

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pris: kr. 50kr.