Program for 2018

Her og i Skærum-nyt [findes i menuen i venstre side] vil detaljerne om vore arrangementer løbende blive holdt ajour. De nærmere detaljer vil følge successivt. Enhver er velkommen til vore arrangementer.

Ændringer kan forekomme. Det er derfor en rigtig god ide på forhånd at ringe eller skrive til os, så man ikke går forgæves.


Betaling kan indbetales på reg. 8117 konto 0002860907. Angiv venligst titlen på foredraget.

D.05/10/18

Kl.16.00

Det gode liv at lære

v/ Ole Lauridsen, lektor i undervisning og læring, Aarhus Universitet

Vi ved det jo godt. Det er i hjernen, læring sker. Men hvad ved vi egentlig om det, der går for sig i hjernekisten? Hvordan bygger vores hjerner viden op? Og hvad betyder fx bevægelse for vores evne til at lære? Hjernen hjælper os med at skabe mening og lagre viden. Den er konstant i gang, både når vi daser og dovner, og når vi skal være kreative, fokuserede eller løse problemer. Nok ligner den mest af alt havregrød, men ikke desto mindre er det der, det hele foregår: Hjernen gør os til dem, vi er, hjernen er vores pilot på turen gennem livet. De mange neurologiske processer er i sidste ende altafgørende for, hvordan vi lever, lærer og oplever livets kvalitet – og de processer kan påvirkes og styres ved ret enkle greb, så hjernen kan udfolde sit fulde potentiale og bidrage til det gode liv. Faktisk viser det sig, at vi lærer bedre, når vi bevæger os; men hvornår har du sidst gået en tur eller siddet på en motionscykel, mens du læste en bog?

 

Dato og tid: 05-10-2018 kl. 16.00

Sted: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 4, 7570 Vemb

Pris: 50kr

Tilmelding: Tlf.: +45 97 48 13 22 eller mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Yderligere information: www.skaerum.dk

D.09/10/18

Kl.19.30