Program for 2018

Her og i Skærum-nyt [findes i menuen i venstre side] vil detaljerne om vore arrangementer løbende blive holdt ajour. De nærmere detaljer vil følge successivt. Enhver er velkommen til vore arrangementer.

Ændringer kan forekomme. Det er derfor en rigtig god ide på forhånd at ringe eller skrive til os, så man ikke går forgæves.


Betaling kan indbetales på reg. 8117 konto 0002860907. Angiv venligst titlen på foredraget.

Onsdag d.18. - torsdag d.19. juli 2018  eller Lørdag d.15. - søndag d.16. september 2018.

Fortryllende fortællinger ved Nissum Fjord (2 dage)

Dag 1: Vi starter ved Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle med en guidet rundtur i Per Kirkebys hus for Sten og Stjerner, Teglværksmuseet og Den Gamle Brugs. Herefter vil der være frokost med lokale råvarer og introduktion til dagens vandreprogram.

Vi kører i egne biler til Harpøth Havn, hvorefter vandringen begynder til Fugletårnet i Gørding. Undervejs fortælles om naturen og livet på og ved fjorden. Vi aflægger det Lille Fjordhus i Gørding et besøg, hvor der er rig mulighed for at se og høre om fjordfiskeri og rørhøst. Evt. besøg i Gørding Kirke. Rutens længde: 10 km. Efter at være vendt tilbage til Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle tilbydes en kop kaffe, og derefter er der mulighed for at deltage i en yogatime inden aftensmaden, hvor gæster fra lokalområdet deltager. Aftenen afsluttes med et oplæg om stjerner efterfulgt af stjernekiggeri – afhængigt af vejret.

Dag 2: Vi starter med morgenmad på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og introduktion til dagens vandreprogram. Herfra kører vi i egne biler nord om Nissum Fjord til Thorsminde, hvor dagens vandring på 6-8 km indledes. Turen går til Dødemandsbjerget syd for Thorsminde, hvor vi vandrer på klittoppen med udsigt til Nissum Fjord mod øst og Vesterhavet mod vest. Undervejs fortælles om de to linjeskibe St. Georges og Defences forlis, som danner baggrund for Strandingsmuseet St. George. Efter frokosten på museet tager vi en guidet tur rundt i Thorsminde, bl.a. til Nordmolen, ser på kystsikringer og Thorsminde Kirke. På hjemvejen syd om Nissum Fjord besøger vi Helmklink og med udsigt til den fredede Fjandø. Turen er i alt 3 km. Dagen afsluttes med øl/vand og sandwich på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Guide: Jytte Paarup.

Dato:

Onsdag den 18. - torsdag den 19. juli 2018  eller Lørdag den 15. - søndag den 16. september 2018.

Tid: Ankomst og indtjekning første dag kl. 9.00-10.00. Senest afrejse næste dag kl. 16.00.

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Pris: 1.995,- pr. pers.

Download folderen om Vandreture ved Nissum Fjord

Starter fra 1.995,00 DKK

D.04/09/18

Kl.17.00

Den kierkegaardske samtalesløjfe

v/ Cand.scient. Pia Orloff Houmark

Hvordan kan jeg bruge Søren Kierkegaards eksistenstænkning i coachingsamtaler såvel som i andre værdiorienterede samtaler?
En aften med foredrag og oplæg praksis-øvelser ved Pia Houmark, forfatter til bogen ”Den kierkegaardske samtalesløjfe. Kierkegaard, protreptik og tredje generations coaching”.
Arbejder du professionelt med coaching, har samtaler med medarbejdere som leder, eller er du blot optaget af at øge dine evner som dialogpartner? Pia Houmark vil præsentere os for et eksistensfænomenologisk og narrativt perspektiv på samtaler, som er forankret i de filosofiske og psykologiske indsigter, som Søren Kierkegaard bidrager med i sine beskrivelser af menneskets eksistens, og som kan udfoldes inden for rammerne af protreptik og tredje generations coaching®.
Den kierkegaardske samtalesløjfe handler om eksistentielt bevægende samtaler. Den tilbyder inspiration og kritisk refleksion til dig, der som professionel eller medmenneskelig samtalepartner vil hjælpe andre til at handle og vælge med dybere mening, passion og integritet.

 

Dato og tid: 04-09-2018 kl. 17.00

Sted: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 4, 7570 Vemb

Pris: 50kr

Tilmelding: Tlf.: +45 97 48 13 22 eller mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Yderligere information: www.skaerum.dk

D.13/09/18

Kl.19.00

Ovartacis kunst og virkelighed

v/ Idehistoriker og forfatter, Lars Morell

Med efterfølgende samtale v/ psykiateren Jacob Svaneborg,

som oplevede Ovartacis som vagtlæge.

 

Kunstneren Louis Marcussen, bedre kendt som Ovartaci, var indlagt på hospitalet i 56 år fra 1929 til han døde 91 år gammel i 1985.

Ovartaci var uddannet malersvend og rejste 29 år gammel til Argentina, hvor han opholdt sig i 3 år. Under opholdet dér blev han psykisk syg. Kort efter hjemkomsten i 1929 blev han indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor han opholdt sig indtil sin død.

Ovartaci levede og arbejdede med sin kunst i 56 år, og på denne måde inkarnerer han den psykiatriske institution. Samtidig rækker han, gennem spændvidden af sin kunst, langt ud over institutionens snærende rammer.

Ovartaci er et ikon for den marginaliseredes ret til at bidrage til verden på egne præmisser.

For mere information om Ovartaci se: http://www.ovartaci.dk

 

Dato og tid: 13-09-2018 kl. 19.00

Sted: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 4, 7570 Vemb

Pris: 50kr

Tilmelding: Tlf.: +45 97 48 13 22 eller mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Yderligere information: www.skaerum.dk

D.23/09/18

Kl.14.00