Program for 2018

Her og i Skærum-nyt [findes i menuen i venstre side] vil detaljerne om vore arrangementer løbende blive holdt ajour. De nærmere detaljer vil følge successivt. Enhver er velkommen til vore arrangementer.

Ændringer kan forekomme. Det er derfor en rigtig god ide på forhånd at ringe eller skrive til os, så man ikke går forgæves.
D.20-21/4

D.20 april kl.19:
”Skolepolitik i krise” /v Lektor emeritus Hans Dorf (Aarhus Universitet).
Hvilke udfordringer stiller samfundsforandringer skolen overfor? Hvilke forhold former skolens vilkår og muligheder for at udføre de opgaver, som den har ifølge sit formål? Er skolen så god, som den kan være, eller er den i krise? Hvad er betingelserne for at udvikle undervisningskvaliteten og sikre, at folkeskolen fortsat kan være fællesskabets og demokratiets skole?

 

D.21 april kl.14:
”Hukommelsens molekyler” /v Adjunkt Magnus Kjærgaard (Aarhus Universitet).
Hvordan lagres erindringer i hjernens molekylære struktur? Hukommelse er grundlaget for, at vores livshistorier kan forme os til unikke individer. Men vores hjerne er ikke blot en neutral båndoptager: De fleste voksne kan huske flere detaljer fra den 11/9 2001 end fra samme dato sidste år.
Både udvælgelsen og lagringen af erindringer sker inde i en cirka 1,5 kilo blævrende masse i vores hoveder. Dog er der ikke noget magisk ved hjernen. Den består af mange af de samme typer molekyler som resten af kroppen.

 

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

d.30/4,

kl.19.30