Arrangementer på Folkeuniversitetscenteret

Historisk-arkæologisk vandretur
Historisk – arkæologisk vandretur fra Skærum Mølle til Nr. Vosborg og retur

Onsdag 16. nov. kl. 10 – 13.30

Historisk- arkæologisk vandretur fra Skærum Mølle til Vosborg og retur ved middelalder arkæolog Helle Henningsen.

Få en enestående gåtur med Helle Henningsen, som fortæller om alle de historiske punkter vi møder på vores vandretur fra Skærum Mølle til Nr. Vosborg.

Turen begynder på Skærum Mølle og går igennem den historiske skov, grundlagt af Naturstyrelsen i 2009.

Nr. Vosborg emmer af historie både ude og inde.  På denne tur er det dog den udendørs historie, der er i fokus. Derfor går turen ud over engen og frem til Nr. Vosborg hvor havens spændende historie gennemgås.

Herefter går turen videre til Grydehøj, hvor fund af vikingesmykker har givet os et fingerpeg om stedets handelsforbindelser helt tilbage til år 800.

Retur til Skærum, hvor de historiske tråde knyttes sammen med Nr. Vosborg.

Turen kræver gode travesko og beklædning efter vejret.

Entré: 185 kr. inkl. en forfriskning.

Dette arrangement er lukket for booking men du kan blive skrevet på ventelisten ved at kontakte os via e-mail: adm@folkeuniversitetscenteret.dk

Thorkild Bjørnvig

Thorkild Bjørnvig og tiden på Samsø

-fortalt af sønnen Thore Bjørnvig

Da dramaet, som er skildret i Pagten, var overstået og Thorkild Bjørnvig blev skilt fra sin første kone, blev han gift med Birgit Bjørnvig og begyndte et nyt liv og en ny fase i sit forfatterskab på Samsø.

Gennem fotografier fra familiealbum, musik og personlige erindringer, damt oplæsninger fra både Thorkild og Thores forfatterskab gives et helt særligt indblik i Thorkild Bjørnvigs liv.

Entré: kr. 100,- inkl. en forfriskning.

Kom og klap et stjerneskud

Kom og klap et ægte stjerneskud

Vi slutter foredragssæsonnen for børn (10-14 år) og voksne med et rigtigt stjerneskud.

I morgen er det julemandens fødselsdag, og i den anledning fortæller Ole J. Knudsen lidt om sagn og legender bag julen – især om julestjernen. I disse dage er vi også på forkanten af stjerneskudssværmen Geminiderne, så aftenens foredrag handler også om stjerneskud.

Du får mulighed for at klappe et ægte stjerneskud, og hvis det er skyfrit, bruger vi noget af tiden udendørs for at kigge efter dem. Husk varmt tøj og tykke såler!

Entré: 100 kr. – Alle under 18 år har gratis adgang.

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: