Danmarks natur fra istid til nutid

Onsdag

den 6. marts

kl. 19.00

STREAMING-

EVENT

Danmarks natur fra istid til nutid

.v/ Hans Henrik Brun

Forsker og underviser til daglig i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet.

Vi taler i dag meget om biodiversitetskrise og naturbevaring, og fra politisk hold forsøger man nu at bruge vildere natur med rådne træstammer og store planteædere som middel til at bremse artstabet. Men hvordan ser vild natur egentlig ud i Danmark?

Hvilke planter, dyr og svampe levede engang i det stykke af verden, som vi i dag kalder Danmark? Hvilke processer formede økosystemerne? En del af svaret kan vi finde ved at kigge bagud på naturens og biodiversitetens udvikling i Europa – og i særdeleshed Nordeuropa – gennem de seneste par millioner år.

Lektor Hans Henrik Bruun forsker og underviser til daglig i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet og vil til denne livestream give et overblik over udviklingen og give sit bud på, hvilken natur og biodiversitet vi kunne få, hvis vi gav plads til det.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 8.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN

Entré: GRATIS med mulighed for tilkøb af kaffe og kage.

Forår 2024

Hvad er det gode liv

Vi kan se os selv

Mandag den 15. januar

Læs mere  her

En sten i Grønland...

Onsdag den 24. januar

Læs mere  her

Holger Bech Nielsen Teorien om ingenting

Rund om Månen

Onsdag den 14. februar

Læs mere  her

Dansk natur fra istid til nutid

Danmarks natur...

Onsdag den 6. marts

Læs mere  her

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: