En sten i Grønland,

der forandrede Jorden

Onsdag

den 24. januar

kl. 19.00

STREAMING-

EVENT

En sten i Grønland, der forandrede Jorden

v/ Minik Rosing

Professor i geologi ved GLOBE Institute på Københavns Universitet

Er man nysgerrig på at forstå jordens historie og livets opståen, kan det være en god idé at rette blikket mod Grønland. Her findes intet mindre end nogle af verdens ældste bjergarter.

Minik Rosing, der er professor i geologi ved GLOBE Institute på Københavns Universitet, har studeret de grønlandske bjergarter igennem mere end fire årtier. I stenene har han fundet spor efter fotosyntese, som danner grundlag for livet på jorden.

Rosing er anerkendt verden over for sin forskning. Ikke mindst for at have opdaget de tidligst kendte tegn på liv på Jorden. Det gjorde han i 3,8 mia. år gamle bjergarter fra Isua nordøst for Nuuk i Grønland. Til denne livestream kan du høre ham fortælle om, hvad der gør grønlandske sten helt særlige for jordens historie.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 08.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN.

Entré: GRATIS med mulighed for tilkøb af kaffe og kage.

Forår 2024

Hvad er det gode liv

Vi kan se os selv

Mandag den 15. januar

Læs mere  her

En sten i Grønland...

Onsdag den 24. januar

Læs mere  her

Holger Bech Nielsen Teorien om ingenting

Rund om Månen

Onsdag den 14. februar

Læs mere  her

Dansk natur fra istid til nutid

Danmarks natur...

Onsdag den 6. marts

Læs mere  her

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: