Jøder i Danmark i 400 år

Søndag

den 1. okt.

kl. 10.30

Jøder i Danmark i 400 år

v/ Hanne Foighel, Journalist, mellemøstkorrespondent, forfatter

Foto:  Nati Harnik

Sidste efterår markerede Danmark 400 året for kong Christian IV’s invitation til jøderne om at bosætte sig i det danske rige. I den anledning skrev Hanne Foighel bogen “Sten på sten – mine 400 år gamle danskjødiske rødder“, hvor hun med udgangspunkt i sin egen families historie beskriver 400 års jødisk liv i Danmark. (Bogen er udgivet af Dansk Jødisk Museum).

I oktober i år er det 80 år siden den tyske besættelsesmagt planlagde at deportere Danmarks jøder sydpå, og dermed 80 år siden den danske befolkning, modstandsbevægelsen, kirken, præsterne, spejderne, hospitalerne og ikke mindst almindelige danskere i en enestående aktion hjalp over 7000 jøder til Sverige. En af de mest bemærkelsesværdige redningsaktioner, der blandt andet understregede Danmarks forhold til landets jøder, som en fuldt ligeværdig og integreret samfundsgruppe.

Søndag 1. oktober taler Hanne Foighel, om de 400 år, om Danmark og jøderne, og også om hvad redningen til Sverige, har betydet for hendes egen familie.
Hanne Foighel, der har været Mellemøstenkorrespondent i en menneskealder vil, når emnet jødisk historie i Danmark er udtømt (!), give en kort fremstilling af den helt aktuelle politiske situation i Israel, hvor hun bor, og vil derefter åbne for dialog.

Entré: kr. 175,- plus gebyr og inkl. frokost

Efterår 2023

Hvad er det gode liv

Hvad er det gode liv?

Torsdag den 9. november

Læs mere  her

Tror vi på liv i rummet?

Torsdag den 16. november

Læs mere  her

Holger Bech Nielsen Teorien om ingenting

Teorien om ingenting

Lørdag den 18. november

Læs mere  her

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: