På druk i Danmarkshistorien

Lørdag

den 4. nov.

kl. 19.00

På druk i Danmarkshistorien

I de vestjyske munkes fodspor

v/Andreas Bonde Hansen

Ph.d

Thyborøn Kanal

Øllet har fulgt mennesket siden bondestenalderen. Øl repræsenterer kulturmøder, teknologisk udvikling, erhverv og politik og derfor er øllets historie også historien om vor kultur og samfunds udvikling. 

I begyndelsen var alt øl surt og røget. Også i Vestjylland. Men ankomsten af de franske cisterciensermunke til Danmark – og området omkring Tvis og Skærum Mølle – i begyndelsen af 1100-tallet, bragte ikke alene åndelighed, velstand og udvikling med sig – de bragte også nye ølbrygningstraditioner, der har banet vejen for smagen af de gyldne dråber, vi i dag kender som øl og som gennem historien har været drukket af både bønder, købmænd, stormænd og konger.  

I ord og smagning af både lokale og internationale øl, tager ph.d., kulturarvsforsker og ølentusiast, Andreas Bonde Hansen, dig med på en rejse i øllets og Danmarkshistoriens vigtigste epoker – med et lokalt tvist. 

Entré: kr. 175,- plus gebyr – inkl. ølsmagning

Efterår 2023

Litteraturaften i villaen

Tirsdag den 26. september

Læs mere  her

Fra Big Bang til i dag

Torsdag den 12. oktober

Læs mere  her

Verden ifølge Gram

Søndag den 15. oktober

Læs mere  her

Hold din hjerne frisk

Søndag den 26. oktober

Læs mere  her

Hvad er det gode liv

Hvad er det gode liv?

Torsdag den 9. november

Læs mere  her

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: