Program 2023

Efterår 2023

Litteraturaften i villaen

Tirsdag den 26. september

Læs mere  her

Fra Big Bang til i dag

Torsdag den 12. oktober

Læs mere  her

Verden ifølge Gram

Søndag den 15. oktober

Læs mere  her

Hold din hjerne frisk

Søndag den 26. oktober

Læs mere  her

Hvad er det gode liv

Hvad er det gode liv?

Torsdag den 9. november

Læs mere  her

Nr. vosborg arrangerer

Historisk - arkæologisk vandretur 8. okt. 2023

Deltag i vores spændende vandretur fra Skærum Mølle til Nr. Vosborg og retur ved middelalder arkæolog Helle Henningsen. Pris kr. 195,-

Kl. 10.00

Køb billet

Fonden Nørre Vosborg inviterer til en historisk-arkæologisk vandretur fra herregården Nørre Vosborg til Skærum Mølle og retur.

Ruten, der er ca. 7,5 km lang, går gennem det varierede landskab, der er skabt af to istider og de mennesker, der har levet her. Vi vandrer ad markveje, stier, grusveje og asfaltveje, og undervejs kommer vi gennem skov, åbent land, enge, langs diget ved Storå og rundt om vold og voldgrave ved Nørre Vosborg.

På udvalgte steder vil turlederen fortælle om landskabets dannelse, og om de jernalderbønder, vikinger, konger, munke og riddere, der gennem tiden markerede sig stærkt langs denne del af Storå. Der vil også blive berettet om Nørre Vosborg og Skærum Mølles spændende historie fra middelalderen til i dag.

Efter et par timers vandring når vi Skærum Mølle, hvor frokosten venter. Derefter går turen tilbage til Nørre Vosborg.

Ruten er ikke krævende, men den egner sig hverken til gangbesværede eller klapvogne. Vi anbefaler påklædning efter vejret og fornuftigt fodtøj. 

FOREDRAG MED KUNSTNER CAMILLA NØRGÅRD – EN DEL AF UDSTILLINGEN GODS

 

Kunstnersammenslutningen Jylland har med 25 deltagende kunstnere indtaget herregården Nørre Vosborg og Skærum Mølle med udstillingen GODS.

En af kunstnerne er Camilla Nørgård.

Værket “Forstenet tømmerflåde” er skabt af blandede materialer fundet bag laderne på Nørre Vosborg, Skærum Mølle og i genbrugsbutikkerne i Vemb i marts og april 2023.

Nørre Vosborg er så at sige bygget af sine omgivelser. Helt centralt med teglværk og lergrav står Skærum Mølle. Både Skærum Mølle og Nørre Vosborg er nu kulturinstitutioner, som på en måde forsøger at bjerge noget fortid, som vi kan tage med videre. Også en tømmerflåde bjerges og bygges af det der ligger lige rundt omkring. Den blander fortid, nutid og fremtid, blander håb, viden og lokal erfaring. Tømmerflåden er en nyfortolket udgave af oldtidens skibssætninger, og den er strandet oven på ruinerne af det gamle teglværk med udsigt til Storå. Den er bygget af lokale skatte, og den er en hyldest til alt det, der ligger omme bag laderne.

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: