Teorien om ingenting

Lørdag

den 18. nov.

kl. 16.00

Teorien om ingenting

v/ Holger Bech Nielsen

Professor emeritus i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet

Holger Bech Nielsen

Holger Bech Nielsen modtog i 2001 den prestigefulde Humboldt-pris for sine bidrag inden for teoretisk højenergifysik.

Kilde: Gyldendal, læs mere.

Holger Bech Nielsen

Bagsidetekst fra bogen “Teorien om ingenting”:

“Der er mere “ingenting” end noget andet i vores univers. Det stof, som vi selv og vores planet er lavet af, fylder forsvindende lidt i universets store regnskab, hvor gådefulde elementer som sort stof og mørk energi dominerer.

For den prisvindende og internationalt anerkendte højenergifysiker Holger Bech Nielsen er det store tomme rum i universet alt andet end trivielt og rummer uendelige muligheder for hvad som helst. Endda lyserøde elefanter.

I Teorien om ingenting dykker professoren dybt ned i universets vakum, hvor alle punkter er forbundet med hinanden, og hvor vi selv og alt andet er bølger i universets “kornmarker” af kvantefelter. “

Holger Bech Nielsen skriver selv:

“Der lidt forskellige tolkninger af begrebet ingenting i min og Jonas Rathjes bog, men hovedtolkningen er det tomme rum eller vacuum.

I højenergifysikken beskriver man Verden ved en “kvantefeltteori”, i hvilken man beskriver den med felter, sådan som f. eks magnetiske felter, som man kan måle med et kompas. Men i den moderne højenergifysik er der mange felter, svarende til forskellige partikler, mange af hvilke først er fundet i vor egen tid.

Så det er endda kvantemekanisk: felterne tagersamtidigt forskellige konfigurationer. Det tomme rum er bare én blandt mange sådanne tilstande og ret indviklet”.

Entré: kr. 100,- plus gebyr og inkl. en forfriskning.

Efterår 2023

Hvad er det gode liv

Hvad er det gode liv?

Torsdag den 9. november

Læs mere  her

Tror vi på liv i rummet?

Torsdag den 16. november

Læs mere  her

Holger Bech Nielsen Teorien om ingenting

Teorien om ingenting

Lørdag den 18. november

Læs mere  her

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: