Bed and breakfast

Oversigt over Skærum Mølle 1

Bed & Breakfast overnatning på Skærum Mølle

Bed and breakfast overnatning midt i den storslåede, vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle. Skærum Mølles historie går tilbage til middelalderen, og stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle har en fløj med gode gæsteværelser, som kan lejes. Ikke blot bruges overnatning af vore kursusister, men er du lystfisker, golfspiller, på gennemrejse, har du arbejdsopgaver på egnen, eller skal du deltage i en familiefest? Så er du velkommen til at overnatte på Skærum Mølle, når vi har ledig kapacitet.

Forespørgsler på værelser kan rettes til:

Tlf.: +45 9748 1322 eller via e-mail:

drift@folkeuniversitetscenteret.dk

Værelserne i Vestfløjen

Det er muligt at leje værelser på Skærum Mølle, som er beliggende i den gamle staldbygning kaldet Vestfløjen.

Alle værelser har tilhørende bad og toilet.

Der er mulighed for wi-fi.

Morgenmad er inkl. i prisen og servers sædvanligvis i

vores hyggelige pejsestue mellem kl. 8.00 og 10.00.

Book dit værelse online

Pejsestuen

Susanne, DK

(9/10)
☺Dejligt værelse, fint bad og 3 stk. Håndklæder til en person, lækkert. Kaffe, te og kogekedel. Fine gamle ting at kigge på. Dejligt morgenmad, madpakke og kaffe til termokanden, det kunne ikke have været bedre. Kommer gerne igen.

Kirstin, NO

(9/10)
Fantastisk service. Gratis med hund. Dejlig morgenmad. Gode vandremuligheder.
God parkeringsplads.

Anne-Dorte, DK

(8/10)
Vidunderlig natur, rolig og afslappet atmosfære og ikke mindst: venlig værtinde!

John, GB

(10/10)
Personalet var fremragende, ligesom morgenmaden.

Ole, DK

(9/10)
Et unikt sted, som bestemt er et besøg værd!

Frank, NL

(10/10)
Lederen af B & B var meget gæstfri. Udover den gode morgenmad blev der tilbudt muligheden for at lave en gratis madpakke og at medbringe en termokande kaffe, fordi regionen (endnu) ikke er indrettet til turisme. Lederen var interesseret i, hvad jeg ville gøre og havde masser af tip til dagsture. Fordi der var fest den aften jeg ankom, blev jeg tilbudt en lejlighed i en anden fløj af bygningen, så jeg ikke blev forstyrret af festen. Det er et meget roligt sted lige uden for landsbyen.
Overnatning på Skærum Mølle - værelse

Værelser på Skærum Mølle

Vi har både enkeltværelser og dobbeltværelser, der er beliggende i den gamle staldbygning. Alle værelser har tilhørende bad og toilet. Morgenmad er inkluderet i prisen og kan nydes i vores hyggelige Pejsestue.

Priser:

(inkl. sengelinned, håndklæder og forbrug)

Enkeltværelse    490 kr. pr. nat – €  69,-
Dobbeltværelse 750 kr. pr. nat – € 105,-

Det “andet” på Skærum Mølle

På Skærum Mølle har vi  udstilling i Per Kirkeby Huset – også kaldet “Stenhuset”  udarbejdet af UNESCO Geopark Vestjylland og man kan besøge “den gamle brugs”. Området omkring Skærum Mølle egner sig særligt godt vandre- og cykel-entusiaster. Med udgangspunkt fra Skærum Mølle er der rig mulighed for at udforske naturen. Læs mere her

Skærum Mølles 600 m fiskeret ved åen gør sig godt sammen med det nyligt opførte ØkoCenter Storå, der udover at rumme en fin udstilling om Storå-dalen også har et glimrende brugsrum med køkken, toilet og overdækket terasse. Læs mere her

Ved interesse ret venligst henvendelse til kontoret på tlf.: +45 9748 1322

Luftfoto af Skærum Mølle
Logo-skærum- sharing
BED AND BREAKFAST PÅ SKÆRUM MØLLE

Forespørgsel på værelser

Skærum Mølle
Det gamle køkken1

Forespørg om et ledigt værelse

Enkeltværelse

Dobbeltværelse

Da vi i øjeblikket har lidt tekniske udfordringer med vores formular kan du alternativt henvende dig til email: drift@folkeuniversitetscenteret.dk eller på telefon: +45 9748 1322. Tak.

Refugiemuligheder

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, som er en selvejende institution, oprettet 1986 arbejder i krydsfeltet imellem videnskab, kunst og samfund med formidling som sin hovedopgave. 

Centerets bygninger har en særpræget arkitektur, der bl.a. hidrører fra den særlige bygningsperiode, kaldet »Bedre Byggeskik«. 

Til Skærums historiske baggrund hører møllens forbindelse med klosterbevægelsen (1163), og i samhørigheden med den overfor liggende herregård Nørre Vosborg (1550) er der tale om gammelt krongods. 

Skærum Mølles smukke naturomgivelser ejes af Naturstyrelsen, der gennemfører et naturgenopretningsprojekt ved to vandløb i området. 

Centeret danner ramme om seminarer, kurser og forelæsninger for interesserede i alle aldre. Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra såvel humaniora som natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra diverse universiteter og forskningsinstitutioner, ligesom der arbejdes i nordiske og internationale sammenhænge. 

På Centeret findes overnatningsfaciliteter for ca. 50 personer tillige med arbejdsrum, biblioteker og en række studiecentre inden for geologi og astronomi samt et særligt udstillingshus skabt af kunstneren Per Kirkeby og et lille teglværksmuseum. 

Tilstødende, separate huse med egne køkkenfaciliteter (tiltænkt gæsteforelæsere) giver Folkeuniversitetscenteret mulighed og plads for at tilbyde inspiration og fordybelse med koncentreret arbejdsro til forfattere og andre skrivende kulturarbejdere, der f.eks. arbejder inden for arkitektur og billedkunst. 

Folkeuniversitetsvirksomheden er som skabt til og har tradition for mange »cross-over« aktiviteter, hvor projekter opstår og formidles på tværs, hvorved der gives mulighed for udveksling og udvikling mellem de forskellige »beboere«. 

Vi henvender os til mennesker, der ønsker såvel at arbejde selvstændigt og koncentreret som at indgå i dialog med Folkeuniversitetsvirksomhedens kulturarbejdere og lokalbefolkningen. Det vil bl.a. være muligt at holde offentligt foredrag, en udstilling eller workshop om ideer og arbejdsmetoder i løbet af opholdet.