Bed and Breakfast

B & B overnatning på Skærum Mølle

Midt i den storslåede, vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle. Skærum Mølles historie går tilbage til middelalderen, og stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle har en fløj med gode gæsteværelser, som kan lejes. Ikke blot bruges overnatning af vore kursusister, men er du lystfisker, golfspiller, på gennemrejse, har du arbejdsopgaver på egnen, eller skal du deltage i en familiefest? Så er du velkommen til at overnatte på Skærum Mølle, når vi har ledig kapacitet.

Vi modtager ikke Dankort eller andre former for betalingskort, men vi modtager mobilepay og kontanter.

Værelserne i Vestfløjen

Det er muligt at leje værelser på Skærum Mølle, som er beliggende i den gamle staldbygning kaldet Vestfløjen.

Alle værelser har tilhørende bad og toilet.

Der er mulighed for wi-fi.

Morgenmad er inkl. i prisen og servers sædvanligvis i

vores hyggelige pejsestue mellem kl. 8.00 og 10.00.

Pejsestuen
Overnatning på Skærum Mølle - værelse

Værelser på Skærum Mølle

Der er både enkeltværelser og dobbeltværelser, der er beliggende i den gamle staldbygning. Alle værelser har tilhørende bad og toilet. Morgenmad er inkluderet i prisen og kan nydes i vores hyggelige Pejsestue.

Priser:

(inkl. sengelinned, håndklæder og forbrug)

Enkeltværelse    450 kr. pr. nat
Dobbeltværelse 700 kr. pr. nat

Det “andet” på Skærum Mølle

På Skærum Mølle har vi 3 udstillinger: Per Kirkeby Huset – også kaldet “Huset for sten og stjerner” – teglværksmuseet og den gamle brugs og hver mandag i sommerhalvåret har vi en rundvisning kl. 13.30 til kr. 100,- inkl. kaffe og kage, hvor du kan få indblik i stedets spændende historie. Læs mere her

Skærum Mølles 600 m fiskeret ved åen gør sig godt sammen med det nyligt opførte ØkoCenter Storå, der udover at rumme en fin udstilling om Storå-dalen også har et glimrende brugsrum med køkken, toilet og overdækket terasse. Læs mere her

Ved interesse ret venligst henvendelse til kontoret på tlf.: +45 9748 1322

Luftfoto af Skærum Mølle
Logo-skærum- sharing

Værelsesoversigt på Skærum Mølle

Har du behov for at se en grundplan over Skærum Mølle med værelser kan du finde den herunder:

BED AND BREAKFAST PÅ SKÆRUM MØLLE

Mødelokaler

Folkeuniversitetscenteret rummer flere mødelokaler, der kan lejes på dagsbasis. Det er også her vi afholder  foredrag og arrangementer.

Ved yderligere interesse, og ønske om at leje lokaler, ret venligst henvendelse til kontoret på tlf.: 9748 1322.

Lokaler på Skærum Mølle

Refugiemuligheder

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, som er en selvejende institution, oprettet 1986 arbejder i krydsfeltet imellem videnskab, kunst og samfund med formidling som sin hovedopgave. 

Centerets bygninger har en særpræget arkitektur, der bl.a. hidrører fra den særlige bygningsperiode, kaldet »Bedre Byggeskik«. 

Til Skærums historiske baggrund hører møllens forbindelse med klosterbevægelsen (1163), og i samhørigheden med den overfor liggende herregård Nørre Vosborg (1550) er der tale om gammelt krongods. 

Skærum Mølles smukke naturomgivelser ejes af Naturstyrelsen, der gennemfører et naturgenopretningsprojekt ved to vandløb i området. 

Centeret danner ramme om seminarer, kurser og forelæsninger for interesserede i alle aldre. Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra såvel humaniora som natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra diverse universiteter og forskningsinstitutioner, ligesom der arbejdes i nordiske og internationale sammenhænge. 

På Centeret findes overnatningsfaciliteter for ca. 50 personer tillige med arbejdsrum, biblioteker og en række studiecentre inden for geologi og astronomi samt et særligt udstillingshus skabt af kunstneren Per Kirkeby og et lille teglværksmuseum. 

Tilstødende, separate huse med egne køkkenfaciliteter (tiltænkt gæsteforelæsere) giver Folkeuniversitetscenteret mulighed og plads for at tilbyde inspiration og fordybelse med koncentreret arbejdsro til forfattere og andre skrivende kulturarbejdere, der f.eks. arbejder inden for arkitektur og billedkunst. 

Folkeuniversitetsvirksomheden er som skabt til og har tradition for mange »cross-over« aktiviteter, hvor projekter opstår og formidles på tværs, hvorved der gives mulighed for udveksling og udvikling mellem de forskellige »beboere«. 

Vi henvender os til mennesker, der ønsker såvel at arbejde selvstændigt og koncentreret som at indgå i dialog med Folkeuniversitetsvirksomhedens kulturarbejdere og lokalbefolkningen. Det vil bl.a. være muligt at holde offentligt foredrag, en udstilling eller workshop om ideer og arbejdsmetoder i løbet af opholdet.

Skærum Mølle

Rundvisning

Det er muligt at bestille en guidet rundvisning på Skærum Mølle for grupper på min. 10 personer. I hele sommerperioden er der desuden rundvisning hver mandag kl. 13:30.