B & B overnatning på Skærum Mølle

Midt i den storslåede, vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle. Skærum Mølles historie går tilbage til middelalderen, og stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle har en fløj med gode gæsteværelser, som kan lejes på døgnbasis. Ikke blot bruges overnatning af vore kursusister, men er du lystfisker, golfspiller, på gennemrejse, har du arbejdsopgaver på egnen, eller skal du deltage i en familiefest? Så er du velkommen til at overnatte på Skærum Mølle, når vi har ledig kapacitet.

Morgenmad kan aftales. Vi modtager ikke Dankort eller andre former for betalingskort, men vi modtager mobilepay og kontanter.

Værelser og Lejligheder

 

Det er muligt at leje værelser og lejligheder på Skærum Mølle, som er beliggende i den gamle staldbygning.

Alle værelser har tilhørende bad og toilet.

Der er mulighed for wi-fi.

Morgenmad servers sædvanligvis i

vores hyggelige pejsestue.

Pejsestuen
Overnatning på Skærum Mølle - værelse

Værelser på Skærum Mølle

Der er både enkeltværelser og dobbeltværelser, som er beliggende i den gamle staldbygning. Alle værelser har tilhørende bad og toilet.

Priser:

(inkl. sengelinned, håndklæder og forbrug)

Enkeltværelse    400 kr. pr. nat
Dobbeltværelse 700 kr. pr. nat

Lejligheder på Skærum Mølle

Der er to fine lyse lejligheder på Skærum Mølle, som det er muligt at leje. Den ene lejlighed kan rumme op til 5 personer, mens den anden lejlighed kan rumme op til 6 personer. Begge lejligheder har eget køkken med køleskab og komfur, samt eget bad og toilet.

Prisen er inkl. forbrug

Pris:
Leje af disse lejligheder er 5.000 kr. for 7 dage.
Luftfoto af Skærum Mølle
Eller kontakt os på telefon: +45 9748 1322
Logo-skærum- sharing

Andre overnatningsmuligheder

Skærum hus tilhørende Skærum Mølle

Skærum Hus

Skærum Hus er beliggende ca. 350 meter sydvest for Skærum Mølle og skråt over for Herregården Nr. Vosborg. Der er indkørsel til huset fra Vemb – Ulfborg vejen, ca. 400 meter syd for Storåen. Det ligger op til den nyplantede bynære skov, som Skov- og Naturstyrelsen har etableret. Foran huset er der en stor græsplæne, og et stisystem fører…

Det gule hus tilhørende Skærum Mølle

"Det Gule Hus"

“Det Gule Hus” er bygget som udstykning fra den gamle Herregård “Øgelstrup” (nævnt første gange i 1340), som er beliggende 300 meter øst for Skærum Mølle – på vejen mellem Skærum Mølle og Holstebro Golfbane i Råsted. Villaen er beliggende med en skøn udsigt udover naturgenopretningsprojekt “Lilleåen”. Huset er indvendigt som… 

"Trekanten" tilhørende Skærum Mølle

"Trekanten"

Børnekulturcenter Trekanten er en selvejende institution (stiftet 7/2-1997), der har til formål at igangsætte og formidle debat og aktiviteter omkring børnekultur. Centeret er en slags skoletjeneste på børnekulturområdet med et netværk af personer og institutioner, der kan virke koordinerende for aktiviteter og for udvikling af viden…

Refugiemuligheder

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, som er en selvejende institution, oprettet 1986 arbejder i krydsfeltet imellem videnskab, kunst og samfund med formidling som sin hovedopgave. 

Centerets bygninger har en særpræget arkitektur, der bl.a. hidrører fra den særlige bygningsperiode, kaldet »Bedre Byggeskik«. 

Til Skærums historiske baggrund hører møllens forbindelse med klosterbevægelsen (1163), og i samhørigheden med den overfor liggende herregård Nørre Vosborg (1550) er der tale om gammelt krongods. 

Skærum Mølles smukke naturomgivelser ejes af Naturstyrelsen, der gennemfører et naturgenopretningsprojekt ved to vandløb i området. 

Centeret danner ramme om seminarer, kurser og forelæsninger for interesserede i alle aldre. Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra såvel humaniora som natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra diverse universiteter og forskningsinstitutioner, ligesom der arbejdes i nordiske og internationale sammenhænge. 

På Centeret findes overnatningsfaciliteter for ca. 50 personer tillige med arbejdsrum, biblioteker og en række studiecentre inden for geologi og astronomi samt et særligt udstillingshus skabt af kunstneren Per Kirkeby og et lille teglværksmuseum. 

Tilstødende, separate huse med egne køkkenfaciliteter (tiltænkt gæsteforelæsere) giver Folkeuniversitetscenteret mulighed og plads for at tilbyde inspiration og fordybelse med koncentreret arbejdsro til forfattere og andre skrivende kulturarbejdere, der f.eks. arbejder inden for arkitektur og billedkunst. 

Folkeuniversitetsvirksomheden er som skabt til og har tradition for mange »cross-over« aktiviteter, hvor projekter opstår og formidles på tværs, hvorved der gives mulighed for udveksling og udvikling mellem de forskellige »beboere«. 

Vi henvender os til mennesker, der ønsker såvel at arbejde selvstændigt og koncentreret som at indgå i dialog med Folkeuniversitetsvirksomhedens kulturarbejdere og lokalbefolkningen. Det vil bl.a. være muligt at holde offentligt foredrag, en udstilling eller workshop om ideer og arbejdsmetoder i løbet af opholdet.

Skærum Mølle

Rundvisning

Det er muligt at bestille en guidet rundvisning på Skærum Mølle for grupper på min. 10 personer. I hele sommerperioden er der desuden rundvisning hver mandag kl. 13:30.