ØkoCenter Storå

Økocenter Storå på Folkeuniversitetscenteret

Økocenter Storå etableres for at udbrede viden om vandløbenes historiske og aktuelle betydning, samt skabe forståelse for sammenhænge i miljø- og klimaforhold. Som en del af Folkeuniversitetscenteret vil forskningsformidling være en hovedopgave såvel naturvidenskabeligt som samfundsfagligt.

En målgruppe vil være skoleklasser og turister, som evt. vil være kursister på Folkeuniversitets foredrag og studiekredse. En formidlingsgruppe er lystfiskere, for hvem der etableres særlige opholdsfaciliteter i forbindelse med evt. overnatning på Skærum Mølle. For dagsfiskere er der tilbud i form af mulighed for at rense og tilberede fangsten i et udekøkken med adgang til fryser, samt i form af en opholdsstue, hvor væggene kan prydes af fotos af åens forskellige fisketyper og lignende, og hvor der er rig mulighed for at berette de berømte lystfiskerhistorier.

Økocenteret vil desuden bestå af udstillinger, som er relevante for formidlingen. Der vil dels være en fast udstilling, og dels en med skiftende aktuelle temaer.

Kulhuset bygges om

Her er kulhuset bygget til Teglværket i 1950 efter en brand.

ØKO-CENTER STORÅ indeholder også et dejligt brugs-lokale fortrinsvis for lystfiskere, der kan lejes på dagsbasis. Rummet bag den overdækkede terasse indeholder opholdsrum, køkken og toilet. Der er etableret en fiskerenseplads og desuden kan man anvende stedets grill.

Dagslejen er kr. 600,00

Hvis du er interesseret i at leje lokalet ret da venligst henvendelse til os på tlf.: 9748 1322

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her:

Støttet af FLAG og

Knud Tang

Stor donation af Knud Tang