Dronningens kirketekstiler

Tirsdag

den 26. nov.

Kl. 19.00

Dronningens kirketekstiler

Dronningens kirketekstiler

Dronningen
Dronningen

Dronningens kirketekstiler

Tirsdag den 26. nov. 2024 Kl. 19.00

  v/Anne Hedeager Krag, forfatter, mag.art. 

Det er velkendt at vi i Danmark har i Dronning Margrethe haft en kreativ Dronning, der har tegnet og syet kostumer til mange balletforestillinger og skuespil. Mindre kendt er det, at Dronningen har skabt mange kirketekstiler. I februar 2022 udkom Dronningens kirketekstiler. Et illustreret pragtværk om samtlige af Dronningens broderiarbejder og designs til de danske kirker. Skrevet af arkæolog, mag.art. Anne Hedeager Krag og tekstilkunstner, cand.pæd. Vibeke Lindhardt.

Få har som Dronning Margrethe gennem de seneste tredive år med sine kirketekstiler sat fokus på nyere dansk kirketekstil og kirkekunst. Værket om Dronningens kirketekstiler viser igennem et righoldigt illustrationsmateriale mangfoldigheden i Dronningens tekstile arbejder fra midten af 1970’erne og til i dag. Det stærke farvevalg og ikke mindst Dronningens sans for det historiske og traditionsrige broderi har gjort hendes arbejder til noget helt særligt. Hendes store viden og bevidsthed om det kristne budskab og den kristne symbolik kommer tydeligt til udtryk i de motiver, hun vælger. Dronningen har udført mere end 20 messehageler, fem antependier, et bryllupstæppe og fem bispekåber.

Ved foredraget vil der blive vist billeder og fortalt om udviklingen af kirketekstilerne fra midten af 1970’erne og op til 2020, hvor det hidtil seneste af Dronningens Kirketekstiler er blevet udført. Billederne er taget af fotografen Dorte Krogh, der også har optaget billederne til bogen, og det er meget smukke optagelser, især af detaljer og næroptagelser.

Vi glæder os til at se dig.

Entré: kr. 100,- plus gebyr.

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: