AI – Kunstig intelligens

Folkeuniversiteternes Dag

Fredag

den 13. sept.

kl. 19.00

AI – Kunstig intelligens

-fordele og ulemper

v/Jens Christian Bjerring, Lektor, forskningsprogramleder, AU

Jens Chr. Bjerring – ph.d. i filosofi, er lektor ved Aarhus Universitet, institut for kultur og samfund.

Kunstig intelligens

Fordele og ulemper ved AI

Kunstig intelligens (AI) har potentiale til at revolutionere mange samfundsmæssige institutioner: fra sundhedsvæsenet og finanssektoren til transport og detailhandel. Med evnen til at behandle store mængder data kan AI forbedre beslutningstagning, øge effektivitet og give nye muligheder for innovation.

Men AI giver også udfordringer i forhold til gennemsigtighed, tillid, identitet og ansvarlighed. En af de centrale udfordringer er “uigennemsigtigheden” af komplekse AI-systemer, som kan gøre det svært for mennesker at forstå, hvordan AI er nået frem til en bestemt beslutning eller anbefaling. Denne manglende gennemsigtighed kan føre til mistillid og rejse etiske bekymringer såsom bias og diskrimination.

Som AI fortsætter med at udvikle sig, synes det derfor afgørende at sikre, at AI-systemer er gennemsigtige og ansvarlige, og at vi kan stole på dem til at træffe beslutninger, der er i overensstemmelse med menneskelige værdier og mål.

I dette foredrag vil vi udforske og diskutere nogle af disse fordele og udfordringer ved brugen af AI.

Entré: kr. 100,- plus gebyr og inkl. en forfriskning.

Ønsker du at overnatte på Skærum Mølle

Ønsker du og dine gæster at overnatte på Skærum Mølle f.eks. i forbindelse med et kursusdøgn, konference eller et privat arrangement, kan du læse mere her: